Aanmelden <4 jaar

Voor het eerst naar de basisschool

Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het registreren en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

 

Registreren voor de basisschool

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid (begin november 2020). U meldt uw kind aan door dit formulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

 

Voorrangsscholen

Uw kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van uw kind en de basisschool.Wanneer u op www.schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.  

 

Wat moet u doen?

Als onze school uw eerste voorkeur is, lever dan het aanmeldformulier (geen kopie of scan) op onze school in. Wanneer u geen aanmeldformulier heeft, kunt u dit downloaden van de website van de schoolbesturen: bboamsterdam.nl. Voeg in dit geval altijd een adresbewijs toe, zodat wij de adres- en persoonsgegevens van uw kind kunnen controleren.

 

Let op: Ook wanneer een ouder broertje of zusje al op onze school zit, is het noodzakelijk dat u dit formulier bij ons inlevert. In dit geval is het niet nodig om meerdere voorkeuren op te geven. Ook als uw kind naar de voorschool van de school gaat, moet het formulier ingeleverd worden. Lever het volledig ingevulde en ondertekende formulier in bij onze school. Zodra wij uw voorkeursformulier hebben verwerkt, sturen wij u (per post/mail) een bewijs van registratie. Controleer dit bewijs van registratie en neem direct met ons contact op als hier een fout in staat.

 

Zorg dat u na de stedelijke plaatsing uw kind op tijd inschrijft. Uw kind heeft pas daarna definitief een plaats op deze school; de officiële inschrijving volgt zodra het 4 jaar is en op school begint.

 

 

Inleverdata voor het voorkeursformulier

De datum waarop het voorkeursformulier moet zijn ingeleverd, hangt af van de geboortedatum van uw kind. De uiterste data zijn voor:

 

kinderen geboren tussen 1 september en 31 december 2017 11 maart 2021

kinderen geboren tussen 1 januari en 30 april 2018 10 juni 2021

kinderen geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2018 10 november 2021

 

In de afgelopen jaren hebben wij vrijwel alle aangemelde kinderen kunnen plaatsen.

Link: Voorkeursformulier

Link: Folder naar de basisschool 2020/2021 NL 

Link: Folder naar de basisschool 2020/2021 EN

 

Aanvraag kennismakingsgesprek

Invoer:

Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Voornaam kind(eren) *
U kunt hier ook meerdere voornamen invullen.
Familienaam kind *
Geboortedatum *
 

Voorkeur

Voorkeur weekdag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
Voorkeur dagdeel
ochtend
middag
* Verplichte velden